Инцидент е станал с иранския президентски  хеликоптер и има неяснота

...
Инцидент е станал с иранския президентски  хеликоптер и има неяснота
Коментари Харесай

Хеликоптер с президента на Иран падна, издирват оцелели

Инцидент е станал с иранския президентски  хеликоптер и има неизясненост по отношение на ориста на иранския президент Ебрахим Раиси, оповестяват ирански медии, представени от Франс прес.

(Във видеото може да научите повече за: Военен хеликоптер падна край Пловдив, има жертви)

Според медиите Раиси може да е бил един от пасажерите на хеликоптера, претърпял случай в северозападната част на страната.

" Някои непотвърдени информации навеждат мисълта, че хеликоптерът, с който е пътувал президентът Раиси, е претърпял случай в провинция Източен Азербайджан " , съобщи държавната телевизия, допълвайки, че в ход са интервенции за локализиране на машината, до момента в който метеорологичните условия остават неприятни.

Агениция ИРНА  след това заяви, че Раиси, както и министърът на външните работи на Иран Хосеин Амир Абдолахиан са били измежду пасажерите на хеликоптера. Раиси посети през днешния ден провинция Източен Азербайджан, където откри язовирна стена дружно с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Язовирната стена е на границата на двете страни.

" Държавната телевизия на Иран показва, че гъста мъгла прави издирването на машината мъчно в този планински регион, съобщи Франс прес. Раиси е пътувал с ескорт от три хеликоптера " , добавя Ройтерс, като се базира също на иранската държавна телевизия.

А иранската организация ФАРС прикани иранците да се молят за техния водач, добавя Ройтерс.

Раиси, който е на 63 години, беше президент на Ислямската република от юни 2021 година

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР